Genom att fortsätta använda den här sidan så accepterar ni våra cookies och GDPR policy.

Acceptera
Sklerosering (ådernätsbehandling)

Sklerosering (ådernätsbehandling)

Ådernät är röda eller blåfärgade blodkärl i hudens yttersta lager. Storleken varierar och kan vara allt mellan 0,2-2 mm. Orsakerna till att ådernät skapas är fortfarande oklar, men det kan bero på ärftlighet, ålder, genetik, östrogenpåverkan och graviditet. 

 

I de kärl som ska behandlas injiceras ett kärlretande läkemedel som heter Aethoxysklerol, vilket orsakar en irritation på kärlens insida. Det blir ofta många små stick och det kan svida till när läkemedlet injiceras. Aethoxysklerol får de tunna venerna att dras samman, kärlväggarna bryts ned och ådernäten försvinner.

 

Antalet behandlingar beror på hur många ådernät man har och hur grova de är, vanligtvis behövs mellan 1–3 behandlingar med ca 4-5 veckors mellanrum.

 

Jag rekommenderar att behandlingen görs under vinterhalvåret för att minska risken för pigmenteringar i huden. Vid enstaka tillfällen (mindre än 5%) kan en brunpigmentering uppstå, men den försvinner av sig själv med tiden.

bg

Behandlingstid

60 min

Hållbarhet

Bestående

Pris

2000 SEK

Vanliga frågor

Vem är behandlingen olämplig för?

Denna behandling lämpar sig inte till dig som:


är gravid eller ammar


äter blodförtunnande läkemedel


har diabetes


har haft en blodpropp i benet

Gör det ont?

Det kan svida när man injicerar läkemedlet, men detta går snabbt över. 

Vad ska jag tänka på efter min behandling?

Använda stödstrumpor i minst 7 dagar (finns att köpa på ex apoteket). Du ska också smörja det behandlade området med Hirudoidkräm en gång om dagen (denna finns att köpa på apoteket). 

 

Första veckan efter behandlingen ska du undvika följande: 

aktiviteter som vidgar kärlen, såsom att bada bastu, varma bad och ansträngande motion. 

ej vistas i direkt solljus eller sola solarium.

 

Ofta blir kärlen röd/blåa och det behandlade området kan till och med se fulare ut efter en vecka, så tänk på att du inte ser slutresultatet förrän efter ca 5 veckor.