Genom att fortsätta använda den här sidan så accepterar ni våra cookies och GDPR policy.

Acceptera
Microneedling

Microneedling

SkinPen® är den första mikroneedling-pennan i världen som är godkänd av amerikanska läkemedelsverket (FDA), och som är kliniskt bevisad att säkert och effektivt behandla bland annat akne-ärr, melasma, kirurgiska ärr samt fina linjer och rynkor. 

 

SkinPen skapar kontrollerade mikroskador i huden för att på så sätt stimulera kroppens naturliga sårläkningsprocess, samtidigt som cellskador minimeras. Resultatet blir en effektiv återuppbyggnad av ärrvävnad, utan att den generella hudstrukturen påverkas.

 

SkinPen® är perfekt för alla hudtyper och kan utföras året runt. För optimalt resultat rekommenderas 3 - 6 behandlingar med 4 veckors mellanrum. SkinPen® behandlingen utförs, samt säljs enbart till leg. läkare, tandläkare och sjuksköterskor. 

bg

Behandlingstid

40-60 min

Hållbarhet

År

Pris

från 1595 SEK

Vanliga frågor

Vad ska jag tänka på inför min behandling?

- Ej ha infektion, feber eller sjukdomskänsla i kroppen.

 

- Ej ha pågående hudinfektion eller sår i injektionsområdet.


- Ej vara gravid.

 

Om du äter Magnecyl, Ipren eller liknande kan du lättare få blåmärken i injektionsområdet.
Välj en behandlingsdag då du inte ska träna samma kväll.

Vad ska jag tänka på efter min behandling?

Behandlingsresultatet ser du ca 2-3 månader efter avslutad kur. 

 

- Ej utföra peeling eller massage av ansiktet på minst 72 h.


- Ej utföra estetiska behandlingar såsom fillers och toxin inom 14 dagar efter behandlings tillfället.


- Ej träna, basta eller sola på 72 h.


- Ej sminka dig på 24 h efter behandling.

 

Omedelbart efter behandlingen kan huden vara ljust rosa till röd. De vanligaste reaktionerna på behandlingen är torrhet, grov hudyta, stramningar i huden, rodnad, klåda, flagning, obehag, ömhet och en brännande känsla. Dessa biverkningar går över med tiden utan ytterligare komplikationer.

Gör det ont?

Behanlingen känns, men de flesta klarar det utan större besvär eller obehag. Är du rädd för att det ska göra ont kan du bedöva huden med ett tjockt lager Emla kräm en timme innan du kommer till salongen. Emla finns att köpa receptfritt på valfritt apoteket.

Är det säkert?

SkinPens patentsökta och sterila engångsnålar har utvecklats med fokus på säkerheten. SkinPen är även omgiven av en BioSheath, som fungerar som en barriär som förhindrar korskontaminering mellan behandlingar. Det är tack vare dessa säkerhetsåtgärder som SkinPen är den första mikroneedlingpennan med FDA-godkännande.