Genom att fortsätta använda den här sidan så accepterar ni våra cookies och GDPR policy.

Acceptera
Botox

Botox

En av anledningarna till att linjer och rynkor skapas i ansiktet är när du använder ansiktets muskler och exempel kisar mot solen, rynkar på pannan eller ser bekymrad ut. Linjerna som uppstår pga muskelaktivitet kan vi behandla med hjälp av botulinumtoxin.

 

Botox är en vanlig förkortning av läkemedlet botulinumtoxin typ A och är en av de vanligaste medicinskt estetiska behandlingarna i världen. Botulinumtoxin är ett läkemedel som har en muskelavslappnande inverkan på särskilt utvalda muskler och ger en positiv effekt mot rynkor. Även hudens kvalitet förbättras då talgproduktion och porer minskar. Jag jobbar med toxinet Bocouture, som är det renaste toxinet på marknaden, helt fritt från komplexa proteiner. 

 

Ingreppet är relativt smärtfritt, då man endast injicerar mycket små volymer och använder en väldigt tunn nål.

 

Botulinumtoxin ger ingen permanent effekt och resultat samt hållbarhet är individuellt. Generellt håller det i ca 3-5 månader. För fåtalet personer håller det kortare än 3 månader och för några lite längre än 5 månader. För att bibehålla effekten bör man upprepa behandlingen 2-3 gånger per år (dock ej oftare än var 12e vecka).

 

Ett kostnadsfritt återbesök ingår alltid efter din behandling. Vi kan boka in detta när du är på din behandling eller så kan du själv boka in det. Återbesöket kan ske tidigast 14 dagar efter att behandlingen har utförts och senast inom 4 v från behandlingstillfället. Återbesöket gäller endast för korrigering av ev ojämnheter (ex muskler som drar snett) och/eller påfyllning i det område där full effekt ej har uppnåtts. Önskas behandling av nytt område debiteras detta enligt prislistan.

 

En injektionsbehandling föregås alltid av en obligatorisk konsultation. Denna måste ske minst 48 timmar innan din bokade behandling. Vi kan ha konsultationen per telefon eller på kliniken. Detta gäller för dig som är ny kund hos mig, eller om det gått mer än 6 månader sedan ditt senaste besök på kliniken.

bg

Behandlingstid

20-40 min

Hållbarhet

3-5 månader

Pris

från 995 SEK

Vanliga frågor

Vad ska jag tänka på inför min behandling?

Ej ha infektion, feber eller sjukdomskänsla i kroppen.

 

Ej ha pågående hudinfektion eller sår i injektionsområdet.

 

Ej vara gravid eller amma.

 

Om du äter Magnecyl, Ipren eller liknande kan du lättare få blåmärken i injektionsområdet.

 

Om du lider av Myastena gravis, Eaton-lamberts syndrom, blödningsrubbning eller amyotrofisk lateralskrelos (ALS) är botox inte en lämplig behandling för dig. 

Vad ska jag tänka på efter min behandling?

Behandlingsresultatet börjar du se tidigast efter 3-4 dagar och du har full effekt först efter 14 dagar.

 

Ej utföra peeling eller massage av ansiktet samma dag.

 

Ej utföra djupgående behandlingar såsom laser, microneedling eller liknande inom 14 dagar efter behandlings tillfället.

 

Ej träna, bada, sola eller basta på 24 h. 

 

Ej sminka dig eller ta på det behandlade området de närmaste 4 h efter behandling.

 

Undvik alkohol i 24 h.

 

Direkt efter behandlingen kan du uppleva att behandlingsområdet blir aningen rött, svullet och ibland kan man även få blåmärken. Samtliga obehag är övergående och försvinner normalt av sig självt inom några dagar, men kan sitta i upp till 2 veckor. Skulle besvär kvarstå efter detta var vänlig kontakta kliniken.

Är det säkert?

Toxin används allt oftare inom sjukvården. Preparatet anses vara helt säkert och väldigt effektivt. Toxin som ämne är välstuderat och dokumenterat. Det har gjorts över 4000 studier med Botulinumtoxin genom årens lopp. Inom estetiska behandlingar används ytterst små doser av läkemedlet, jämfört med sjukvården.

 

Du som kund kan och bör i förväg själv försäkra dig om att behandlaren du går till är legitimerad sjuksköterska eller läkare. Ställ frågan under den kostnadsfria konsultationen och/eller kontrollera behandlarens legitimationen genom socialstyrelsen.

Vilka biverkningar finns?

De vanligaste biverkningarna du kan uppleva är:

 

- Huvudvärk
- Illamående
- Svullna ögonlock


Ovanstående kan hålla i sig upp till 14 dagar. Skulle besvär kvarstå efter detta var vänlig kontakta kliniken.

 

I vissa fall kan du efter injektion i pannan uppleva att ögonbrynen känns tunga och/eller att det är svårt att lyfta dessa. Det förekommer framförallt om injektionen är lagd för nära dina ögonbryn. Detta är en beklaglig biverkan som tyvärr inte går att åtgärda. Känslan är dock övergående och kommer att bli bättre allteftersom toxinet går ur kroppen.